MILJÖVÄNLIGT & SOCIALT HÅLLBART

GlösBolagret drivs i form av ett arbetsintegrerande socialt företag. Det innebär i korthet att vi genom arbete och delaktighet hjälper människor med en väg in eller tillbaks i samhälle och arbetsliv. Det innebär också att vi inte är vinstdrivande. Allt överskott investeras i företaget vilket skapar förutsättningar för fler anställningar och utveckling av företaget.

Vi arbetar uteslutande med gedigna trämöbler och i den mån det är möjligt återanvänder vi material vid tillverkning. På så sätt blir miljöpåverkan avsevärt mindre än vid vanlig möbeltillverkning.

Vi finns i byn Glössbo, Hälsingland (mitt emellan Bollnäs & Söderhamn) där vi har 800 kvm möbel- och inredningsbutik, snickeri, måleri och tapetserarverkstad. I huset finns äver Café Lagret. Utöver de renoverade möbler vi har i butiken har vi även ett lager med möbler som väntar på sin tur att fixas till. Av dessa kan du som kund välja ut en möbel och bestämma precis hur den skall se ut.

VÅRA MÖBLER

Det finns många anledningar till att vi älskar äldre möbler. Förutom det själfulla i dem är också kvalitén ofta överlägsen jämfört med många nytillverkade möbler. Miljömässigt är det såklart också svårslaget att återanvända möbler och låta dem få ett nytt liv. Som en bonus blir varje möbel också helt unik. Om du är nyfiken på våra möbler rekommenderar att du tittar runt här på hemsidan eller tar en tur till vår butik i Glösbo.

Arbetsträning & praktik

Vi tar emot människor för arbetsträning och praktik. Här kan du utveckla dina kunskaper och få dem validerade. Vi arbetar även med språkträning. Ta kontakt med din Arbetsförmedlingen om du vill praktisera/arbetsträna hos oss.

SEVÄRDHETER I NÄRHETEN

Utöver vår anläggning finns många sevärdheter i närheten. Växbo Lin, Västerby, Växbo kvarn, Världsarvet Hälsingegårdarna och Träslottet för att nämna några.

KLÄDINSAMLING

Vi sköter om insamlingen av kläder åt Human Bridge i Bollnäs och Ovanåker. Det finns också möjlighet att lämna kläder för återvinning i kärlet utanför vår butik.

BOENDE

Övernatta kan ni göra maj-sept på härliga Ohlandersgården ett stenkast från Glössbo.

För bokning och info: www.ohlanders.se