MÖBELRENOVERING

VAD KAN VI HJÄLPA DIG MED?

Att renovera äldre möbler är en bra affär på flera sätt. Det är såklart bra för miljön att återvinna istället för att köpa nytt och ofta är kvalitén klart överlägsen nyproducerade möbler. Dessutom kan du välja behandling själv och på så sätt få helt unika möbler. Vi gör förarbetet och behandlar möblerna efter dina önskemål. Om möbeln är trasig eller saknar delar reparerar vi och tillverkar nya delar. Vi kan även klä om, reparera och fräscha upp stoppade möbler.

Många av våra kunder finns i närområdet men vi kan även hämta och leverera möbler för renovering i Gävle, Uppsala och Stockholm. Om du vill se hur resultatet kan bli är du varmt välkommen till vår butik i Glössbo. Det finns även ett galleri med nyrenoverade möbler här på sidan.

FRÅGOR OCH KOSTNADSFÖRSLAG

Skicka gärna över några bilder och beskriv vad du vill ha hjälp med till butiken@glosbolagret.se. Du går också bra att ringa oss på tel 0278-66 70 70.

MÅLNING OCH ANNAN YTBEHANDLING

SPRUTLACKERING

Det bästa valet när du vill att möblerna skall se ut som nya. Resultatet blir en tålig och vacker yta.

KALKFÄRG

En vacker och naturlig färg som i kombination med olika typer av vax och ev. krackeleringslack kan ge massor av olika utseenden.

Om du vill göra jobbet själv kan du köpa kalkfärg och vax hos oss då vi är återförsäljare till Jeanne d’Arc Vintage Paint.

BETS, HÅRDVAXOLJA, LACK & LINOLJA

En vacker träyta kan förhöjas ytterligare med rätt behandling. Beroende på önskemål och användningsområde använder vi b.la. bets, hårdvaxolja, lack och linolja. Hårdvaxolja, neutral eller med färgpigment, fungerar utmärkt på bord och bänkskivor för att både skydda och ge ett sobert utseende. Bets är ett sätt att färga ytan utan att täcka den. Över betsen lägger vi silkesmatt lack som gör att möbeln skyddas.

LINOLJEFÄRG

En beprövad klassiker som använts i århundraden. Miljövänligt, tidlöst och vackert.

ANDRA MÅLNINGSTEKNIKER

PATINERING

Ett sätt att behandla möbeln så att den ser äldre ut. Resultatet blir en nyrenoverad möbel med ett äldre utseende märkt av tidens tand.

DEKORMÅLNING & FÖRGYLLNING

Dekormålning och förgyllning med äkta bladguld.

ÅDRING, IMITATIONSMÅLNING & MARMORERING

Vi kan laga äldre imitationsmålade möbler och kan även göra nya målningar efter dina önskemål.

MÖBELTAPETSERING

Omklädning av din stol, soffa eller fåtölj och allt som hör till. Renovering av resårhus, stoppning och klädsel. Möbeltyg kan du köpa av oss eller ta med ett eget.

REPARATION AV MÖBLER

Vi reparerar gärna trasiga möbler så att de kan leva vidare. Det kan röra sig om limning, tillverkning av nya delar osv. Även limning av stolar.

reparation-0003
slip-0001

SLIPNING AV BORDSSKIVOR

Ett klassiskt jobb hos oss är slipning och behandling av bordsskivor och vi har många kunder som återkommit under flera årtionden med samma bordsskiva. Ett billigt sätt att fräscha upp ditt bord och såklart även bra för miljön.

MÖBEL-TILLVERKNING

Vi gör en hel del specialprojekt till kunder som har en specifik idé om vad de vill ha. Det kan röra sig om vitrinskåp med återvunna fönster, rustika bord, förvaringsmöbler och liknande.

egen_tillverkning-0001
målning_i_hemmet-0001

MÅLNING I HEMMET

Vi kan även utföra målningsarbeten i ditt hem med rotavdrag. Hör med oss för prisförslag. Rotavdraget gäller ej lösa inventarier.

FÖRE & EFTER